Publicaties

Minizine familie Gordon Maak kennis met de familie Gordon via het minizine Ode aan Doesburgse Grensverleggers – De familie Gordon. Geschreven in opdracht van HetHuisDoesburg ter gelegenheid van het Erfgoedfestival 2018, ‘Over Grenzen van Gelderland’ (23 mei – 22 juli 2018).

 

Columns verschenen in verschillende media

 

In voorbereiding:

  • Biografie over de achttiende-eeuwse familie Gordon. Twee ‘soldaten van de Verlichting’, geboren in Doesburg, groeien in het regiment van hun vader op tot officieren binnen de Schotse Brigade. Otto Derk Gordon wordt patriottenleider in Utrecht en kolonel van het exercitiegenootschap Pro Patria et Libertate. Robert Jacob Gordon wordt niet alleen VOC-commandant en diplomaat in de Kaapse kolonie, maar ook ontdekkingsreiziger met grote verdiensten voor verschillende wetenschappelijke disciplines. Deze biografie plaatst het verhaal van de twee broers en hun familie in context op basis van nieuw onderzoek.
  • Historische roman(reeks) over een Bataafse familie binnen een historische werkelijkheid. ‘Van etnogenese tot voorbij Vindolanda en Donau’.