Scribe Diem

De naam Scribe Diem, te vertalen als ‘Schrijf de dag’, is een speelse variant op de metafoor Carpe diem, of ‘Pluk de dag’, van Q. Horatius Flaccus (Oden 1.11).

Verhalen en (beeld)taal verbinden verleden, heden en toekomst. Het historisch cultureel en natuurlijk erfgoed wordt verduurzaamd door het vastleggen, bewaren en delen van ‘het kleine verhaal binnen het grote geheel’.

Informatie- en kennisoverdracht – afgestemd en gericht op de achtergrond, het kennisniveau en de behoefte van verschillende (doel)groepen – inspireert bij onderzoek, het schrijven van teksten en het vertellen van de verhalen. Met oog voor het kleinste detail en een open blik naar buiten. Van lokaal, regionaal, landelijk naar ver daar buiten.

Aschwin Drost (Arnhem, Gelre, 1972) heeft Geschiedenis en Provinciaal-Romeinse Archeologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is schrijver en onderzoeker en werkt vanuit passie en liefde voor geschiedenis, cultuur en erfgoed. Het onderzoek richt zich de laatste jaren vooral op de Nederlandse Republiek en (inter)nationale ontwikkelingen – politiek, wetenschappelijk en sociaal – tijdens de zogenaamde lange achttiende eeuw. Uitgangspunt hierbij vormt een familie Gordon, wier geschiedenis bijzondere raaktvlakken kent met cruciale en bepalende gebeurtenissen in de ontwikkeling van republiek naar koninkrijk en democratische eenheidsstaat. #RepubliekvanGordon.