Over Ons

motto scribe diem over ons

Wat is SCRIBE DIEM en wat doen wij?

De naam SCRIBE DIEM, te vertalen als ‘Schrijf de dag’, is een speelse variant op de metafoor Carpe diem, of ‘Pluk de dag’, van Q. Horatius Flaccus (Oden 1.11).

Vanaf het plateau heeft de Romeinse soldaat een weids uitzicht. De heuvelrug daalt abrupt en beneden in de vallei stroomt de rivier in meerdere kronkelende lijnen. Her en der verspreid staan groepjes Bataafse boerderijen. In de verte voor hem verheft zich een groene muur, een stuwwal als waarop hij zelf staat. De echo van het landschap, een prachtige wolkenlucht weerspiegelt in het water. Zoveel tinten groen, zoveel variaties wit en blauw. Het beeld schildert niet bepaald de barbaarse woestenij zoals die in Rome wordt geschetst.

Wij schrijven en publiceren over taal, cultuur, historie, natuur en duurzaamheid in de breedste zin: met oog voor het kleinste detail en een open blik naar buiten. Van lokaal, regionaal, landelijk naar ver daar buiten.

SCRIBE DIEM is een nieuw bedrijf met frisse kijk. Volop in ontwikkeling, beweging en onderweg. Wij schrijven graag over dat wat ons interesseert en helpen ook jou graag op weg met jouw teksten en interesses. “Werken en spelen, schrijven en delen!” is dan ook ons motto.

Jellie en Aschwin