Lezingenmiddag: Sporen van het koloniale- en slavernijverleden in Gelderland

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema OOST – WEST. Binnen dit kader organiseert Museum Bronbeek tijdens de Week van de Koloniale Geschiedenis (25-31 oktober) op zaterdag 31 oktober de lezingenmiddag ‘Sporen van het koloniale- en slavernijverleden in Gelderland‘.

Roosje tijdens de notenpluk, Q.M.R. Ver Huell

Roosje tijdens de notenpluk, Q.M.R. Ver Huell, Museum Arnhem GM01330

Meerdere sprekers, waaronder Lara Nuberg, Barbara Esseboom en Dineke Stam zullen vertellen over sporen van het slavernijverleden die in Gelderland zijn terug te vinden, en de verschillende manieren waarop het verleden doorwerkt in het heden.

Als een van de onderzoekers binnen het meerjarige project van Erfgoed Gelderland, ‘Sporen van slavernijverleden in Gelderland‘, mag ik iets vertellen over de grote opstand op de Mulukse eilanden in 1817, over Roosje en de bijzondere getuigenissen – in woord en beeld – én impact van Q. M. R. ‘Maurits’ Ver Huell.

Lees hier meer over het thema en de agenda van de Maand van de Geschiedenis. Voor het programma van de Week van de Koloniale geschiedenis, klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *