‘Ode aan Doesburgse grensverleggers’: een stadsvertelling

In de sfeervolle ambiance van de Doesburgse Gasthuiskerk opent iedere Culturele Zondag traditiegetrouw met een Stadsvertelling. In krap 15 minuten krijgt de toehoorder een flitsend verhaal over een steeds wisselend onderwerp.

Op Pad

Op zondag 1 juli 2018 gaan we figuurlijk op pad met de onderzoekers van Het Huis Doesburg. Zij nemen ons mee in het verhaal van de Gordons, waarvan het eerste familielid tijdens de Tachtigjarige oorlog vanuit Schotland naar de Nederlandse Republiek komt. Deze Schotse immigrantenfamilie schopt het ver in de achttiende eeuw. In het Gelderse Doesburg, Harderwijk en Wageningen, in Holland en in de kolonie aan de Kaap in zuidelijk Afrika.

Grensverleggend

De familie kijkt en komt niet alleen over grenzen, maar speelt ook een grote rol in het verleggen ervan. In het verhaal komen grens- en vestingstad Doesburg, Oranjegezinden en Patriotten, de Schotse Brigade, de VOC en nog heel veel meer aan bod. Bent u na afloop ook zo enthousiast over de Gordons, een ‘familie zonder grenzen’? Dan kunt u aansluitend de stadswandeling ‘Doesburgse Grensverleggers’ door het fraaie historische centrum maken. Deze stadswandeling is gratis verkrijgbaar bij de VVV Doesburg.

bron: Erfgoed festival

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *