Presentatie rapport Sporen van slavernijverleden in Arnhem

Sinds oktober 2022 heb ik namens Erfgoed Gelderland in opdracht van de Gemeente Arnhem samen met Barbara Esseboom, Else Gootjes, Camilla de Koning, Ineke Mok, Dineke Stam en Jan de Vries onderzoek gedaan naar het koloniale- en slavernijverleden van Arnhem.

Symposium sporen van slavernijverleden in Arnhem

Presentatie rapport Sporen van slavernijverleden in Arnhem

Op 18 maart 2024 vindt in Musis Sacrum het symposium ‘Sporen van slavernijverleden in Arnhem’ plaats. Tijdens het symposium presenteren wij de uitkomsten van het onderzoek naar sporen van het slavernijverleden in de stad Arnhem. Projectleider Else Gootjes zal tijdens de bijeenkomst het rapport overhandigen aan de burgemeester. Daarna vertellen de onderzoekers ieder kort iets over een van onze sporen. Ik zal wat vertellen over de rol van Arnhemse stadsbestuurders als vroege bewindhebbers en investeerders in de WIC en VOC.

Het symposium vindt plaats in de Week tegen Racisme. Dit jaar staat deze week in het teken van ‘Het koloniaal verleden en de impact op hedendaags racisme’. Aanmelden kan via de volgende link: https://arnhemtegenracisme.nl/symposium-sporen-van-slavernijverleden-in-arnhem/.

Het volledige programma van Arnhem tegen Racisme (18-23 maart) is hier te vinden: https://arnhemtegenracisme.nl/.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *