Scribe Diem schrijft voor de Week van de Alfabetisering

Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Al jaren zet de Stichting Lezen & Schrijven zich in Nederland in om het taboe rond laaggeletterdheid te doorbreken en het probleem aan te pakken. Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt hiervoor op een leuke en zinvolle manier aandacht gevraagd. Scribe Diem steunt het prachtige initiatief van harte en gaat een serie blogs publiceren waarin verschillende aspecten van alfabetisering naar voren komen.

Laaggeletterdheid op de kaart

In Nederland hebben nog steeds 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Zij worden laaggeletterd genoemd. De Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 4 tot 10 september 2017 de Week van de Alfabetisering om samen laaggeletterdheid op de kaart te zetten.

Logo Week van de Alfabetisering

Van 4-10 september 2017 organiseert Stichting Lezen&Schrijven de Week van de Alfabetisering

laaggecijferd en computeronkundig

Achter laaggeletterdheid gaan meerdere problemen schuil die zich op verschillende manieren kunnen uiten. De term omvat niet alleen laaggeletterden, maar ook laaggecijferden. Er zijn daarnaast ook mensen die niet, of slechts beperkt, kunnen omgaan met moderne, digitale technieken en apparatuur.

In hoeverre vallen computeronkundigen, of digibeten, onder de noemer laaggeletterden? Wat houdt laaggecijferdheid precies in, en wat zijn de dagelijkse consequenties? Hoe kunnen we bereiken dat iedereen kan meedoen in onze maatschappij? Deze en andere thema’s, vragen, problemen en mogelijke oplossingen komen aan de orde in de blogs die Scribe Diem zal publiceren in aanloop naar, en tijdens de Week van de Alfabetisering.

Doe mee!

“Een goede daad is het delen waard”. Dit is het motto van de Week van de Alfabetisering en Stichting Lezen & Schrijven roept iedereen op om leuke activiteiten te organiseren. Scribe Diem doet mee, jij ook?

Kijk op de website van de Week van de Alfabetisering voor meer informatie, tips en ideeën. Vraag net als Scribe Diem een actiepakket aan en help met je familie, vrienden of collega’s mee om meer bewustwording voor laaggeletterdheid te creëren en dit te verspreiden. Deel met #WvdA17.

Volg Scribe Diem op Twitter en Facebook, en lees onze blogs. Tijdens de Week van de Alfabetisering verschijnen naast een dagelijkse blog leuke kleine quizzen, tips en weetjes via sociale media.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Taal met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *